sreda, 23. april 2014

Velikonočni pozdrav

Takole vas letos pozdravijo naši izdelki že pred vhodom, če vas pot zanese k nam:

 

Če začnem zadaj: v večji vazi so veje vrbe, v katero je mlajši prestolonaslednik zložil kamne in obilno zalil z vodo, da se ob močnejšem vetru ne bi prevrnila. Na vejah je par pred leti kupljenih plastičnih jajčk, po vejah pa rožice, ki smo jih izrezali (vsako barvno kompozicijo) iz treh različno potiskanih kartonov in jih zlepili skupaj. Na vejah so pripete z lesenimi ščipalkami za perilo.


Tri lesene gajbice so reciklirane iz gajbic, v katerih smo pozimi kupovali mandarine. Vsaka je pobarvana z drugo akrilno barvo in polakirana z lakom v spreju (da je šlo hitreje). V vsako smo dali po dva lončka kupljenih rastlin (v dveh so trajnice, v eni pa sanvitalija) in okrasili spet iz kartonastih metuljev. Metulji so narejeni podobno kot zgoraj opisane rožice iz treh različnih potiskov, prepognjeni po polovici in tam na stiku zlepljeni skupaj z vročim lepilom. In prilepljeni na palčke.

In še okraski gajbic od spredaj: na eni so zajčki,



na drugi rožice, kot so na vrbovih vejah,



in na tretji dve kokoški.



Ob vazi je še lesena punčka, ki smo jo že pred kakim letom ali dvema kupili v trgovini.

Glede na to, da je bila letošnja velika noč deževna, bi bila koristna plastifikacija vseh papirnato – kartonastih izdelkov. Vlaga je na srečo 'zvila' le enega od zajčkov na roza gajbici, ampak smo ga na zadnji strani postavili nazaj pokonci z leseno palčko. Za ta teden bo že, za naprej pa vemo…

Še to: v gajbice smo nameravali s prestolonaslednikoma med lončke in okvirje dati 'umetno' travo iz na tanko narezanih listov zelenega krep papirja. Žal ga je zmanjkalo, zato so na fotkah vidni lončki in napisi na njih (in folije pod njimi). Tudi to bi veljalo izboljšati.


Bodo pa rožice po opravljeni funkciji, ki jo imajo ta teden, kasneje našle prostor na vrtu oziroma v posodi. Trajnice gredo na eno od cvetličnih gred, sanvitalija pa v posodi. Rada bi jo namreč preizkusila, kako se obnese. Morda pa se naslednje leto znajde v sezonski zasaditvi na oknu.


Ni komentarjev:

Objavite komentar