četrtek, 10. april 2014

Moja prva tekaška poškodba

Po enem tednu mirovanja zaradi pretiravanja (priznam in se kesam) sem včeraj spet zavezala moje tekaške copate in tekla. Kako nepopisen občutek svobode, breztežnosti in sreče!

Poleg tega, da mi tek prestavlja »resetiranje« v polnem pomenu te besede, pa sta letos pred menoj še dva cilja. Prvi bo na sporedu za uresničitev že čez dober mesec. V Radencih bi rada odtekla 10ko v manj kot uri. Dosedanji letošnji treningi so bili izjemno obetavni, ne zgolj, da bo šlo pod uro, temveč še veliko bolje. Do dveh tednov nazaj, ko sem med tekom  pospeševala do te mere, da se mi je v levi meči pojavil hud krč. Takoj sem zelo zmanjšala tempo (da bi hodila, ni bilo teorije, ker sem bila predaleč od doma in ker je precej deževalo) in uspešno pretekla do doma. V meči je še malo zategovalo, a sem potem čez nekaj dni šla veselo na 18,5 km in tudi to razdaljo pretekla v zame zavidljivem tempu 5:50 min/km. Itak da prehitro, vsaj za pol minute na km prehitro. Meča so me že naslednji dan opominjala, da izvajam nasilje sama nad seboj (ni bilo sicer neke hude bolečine, vendar dovolj zategovanja proti Ahilovi, da so bile stvari kristalno jasne), zato sem izpustila en tek in šla čez štiri dni na 6 km. Spet isto. Zategovanje. Tokrat je moj trener rekel: teden dni počitka.

Žal se je včeraj izkazalo, da teden dni ni bil dovolj. Evo, po 20 letih teka moja prva tekaška poškodba, ki je – tako kaže – večja, kot je bilo slutiti. Najtežje se je s tem soočiti in to dejstvo sprejeti. Jemljem pa to poškodbo optimistično, v smislu, vsako slabo je za nekaj dobro.


Ni komentarjev:

Objavite komentar