ponedeljek, 07. julij 2014

Zelen kašasti napitek iz nektarin in peteršilja

Meni tako ljubo blitvo sem danes zamenjala s peteršiljem. V blenderju so se tako znašli banana, nektarina, sok ene limone, šop peteršilja in voda.



Peteršilj ni samo začimba, ni samo obvezna sestavina goveje juhe. Kot zdravilo so ga  uporabljali že stari Rimljani. Poleg vitamina C je bogat še s kalcijem, folno kislino in železom. Čisti kri, varuje jetra in pomaga pri razstrupljanju telesa.



Limona pa da tem sokovom posebno svežino, ki te zbudi in ponese v nov dan. Dodajam jo praktično v vse kombinacije. 

Te napitke sem pred časom z lahkoto zamenjala za kave in čaje. In s tem pozdravila svoje že skoraj kronične bolezni želodca in črevesja. Toplo priporočam.

2 komentarja:

  1. Tole je pa super objava.
    Ko naš peteršilj malo zraste bo tudi takole uporaben.

    Hvala!

    OdgovoriIzbriši