petek, 4. julij 2014

Ognjičevo mazilo

Čeprav imam letos na vrtu morje ognjiča bolj zaradi izboljšanja kakovosti zemlje in zaščite pred talnimi škodljivci, me je ena od čarovnij iz male kmetije (http://carovnijezmalekmetije.blogspot.com/2013/08/ognjiceva-krema.html) prepričala, da poskusim tudi sama. Sledila sem navodilom, kot so zelo nazorno opisane na tej povezavi. Torej, s košarico na vrt po cvetove.



Cvetove v posodi zalijem z hladno stiskanim naravnim olivnim oljem in vse skupaj počasi segrevam. Vmes tu in tam pomešam. Ko olje postaja vroče, ugasnem, pokrijem in pustim 24 ur.



Naslednji dan precedim. Ponovno segrejem, dodam vosek in pustim, da se vosek stopi. Še toplo nalijem v steklene posodice in jih zaprem. Že takoj, ko se ohladi, je pripravljeno za uporabo.




Res enostaven recept, ki ne more spodleteti. Sama kremo v teh dneh preizkušam na sebi in otrocih, če nas popikajo komarji. Res nič ne srbi in hitro celi. Uporabljam jo še za mazanje trde kože na stopalih. Že po treh dneh je koža občutno mehkejša. S to kremico bom mazala še našo pupo, ki ima že od rojstva izjemno suho kožo, bo pa tudi med obveznimi pripomočki za na morje. Ker ima toliko zdravilnih učinkov, da bo z lahkoto zamenjala ves arzenal Bepanthenov, Fenistilov in kar je bilo v pretekih letih še takega v naši potovalni lekarni.







Ni komentarjev:

Objavite komentar