ponedeljek, 26. maj 2014

Dan odprtih vrat na kmetiji

Odkar je naša družina spremenila način prehranjevanja, kupujemo mleko ter tu in tam kak mlečni izdelek iz kmetije. Pravzaprav nam vse dostavijo ob določenem dnevu v tednu kar domov. Gre za kmetijo Flis – Četina iz bližine Šempetra. Letos smo jih obiskali ob njihovem dnevu odprtih vrat.




Kravice se na kmetiji odlično počutijo. Njihov hlev je čist, zračen, nekaj njihovih kolegic se pase kar na prostem, na velikem travniku.






Za 24-urno molžo poskrbi kar robot, ki – kolikor smo videli na lastne oči – vime najprej umije, potem s posebno 'roko' natakne vsak 'sesek' na pravo mesto in začne se molža. Sama se še spomnim ročne molže in tistih prvih strojev. Gospodar pa tako prek računalnika spremlja, kako se zadeva odvija:





Prav v tem času je pri hiši kar nekaj mladine. Ena od teh:



Ta dan so na kmetiji  široki množici radovednih obiskovalcev v pokušino ponudili zanimivo paleto svojih mlečnih dobrot. Otroci pa so uživali na plezalni steni in se družili z animatorkami, ki sta poskrbeli, da je bilo pisano in ustvarjalno.





Poslovili smo se z zadovoljstvom, da gre kravicam, katerih mleko občasno uživajo naši otroci, lepo. In da se z njimi ukvarjajo ljudje, ki so pozitivni, nasmejani in odprtega srca. Zlasti to v teh časih še kako šteje.




Ni komentarjev:

Objavite komentar