Svet presnih sladic smo z navdušenjem sprejeli, čeprav smo
do njih prišli bolj zaradi zdravstvenih težav, ki sva jih imela z mlajšim
prestolonaslednikom. Zdaj so že več kot pol leta redno na sporedu ob vikendih.
Recept sem našla na spletni strani: http://easy-recepti.blogspot.com/2014/02/presna-pomarancna-torta-za-valentinovo.html.
Moj je malo prirejen, pač odvisno od sestavin, ki jih imam doma. Tokrat ni bilo dovolj mandljev, pa sem jih kar kombinirala z lešniki.
Isto sem naredila pri kremi, za katero ni bilo dovolj indijskih oreškov.
Prva plast (osnova) je bila danes tako iz:
120 g mandljev
80 g lešnikov
100 g datljev
žlica kakava
Druga plast (krema):
sok treh pomaranč
100 g indijskih oreškov
100 g lešnikov
75 g kokosovega masla (stopim, da je tekoče)
2 žlici javorjevega sirupa
Tretja plast (preliv):
30 g kokosovega masla (stopim, da je tekoče)
1 žlica javorjevega sirupa
2 žlici kakava
En večer prej namočim oreške in datlje, vsake posebej.
Model
je tortni, premer 20 cm. Podložim s peki papirjem.
Za prvo plast odcedim oreške in datlje, dodam kakav in
zmiksam v mojem Boschevem foodprocesorju (po domače multipraktiku) MCM 6:
Maso razporedim po obroču in peki papirju, fino poravnam in
pritisnem ob dno.
Drugo plast naredim v blenderju istega foodprocesorja. Vanj
dam odcejene oreške in ostalo. Mlajši prestolonaslednik je stiskal pomaranče:
Zmiksam in polijem po prvi plasti.
Dam za kako uro v hladilnik. Medtem pripravim preliv. Stopim
kokosovo maslo, vanj dodam sirup in kakav, vse dobro premešam in prelijem.
Okraševanje je odvisno od trenutnega navdiha. Danes je bilo lešnikov v obilju
in ker so bili že tako in tako v torti, izbira ni bila težka.
Ni komentarjev:
Objavite komentar