To je prva presna sladica, ki sem jo v življenju naredila in
se kljub številnim odličnim presnim receptom vedno znova rada vračam k njej.
Definitivno najboljša. Originalni recept je tu: http://www.kulinarika.net/recepti/16802/sladice/cokoladna-torta-presna-veganska-/
Sama sem zadnjo izvedbo malo prilagodila glede na sestavine,
ki sem jih imela pri roki.
Prva plast:
2 skodelici lešnikov
1 skodelica datljev
1 žlica presnega kakava
2 žlici kokosovega masla
2 žlici vode
nastrgan strok vanilije
Najprej sem v Boschevem kuhinjskem robotu zmlela lešnike,
dodala datlje in zatem vse ostalo. V par sekundah nastane prva plast testa, ki
jo s prsti pritisnem v tortni model s premerom 20 cm (podložen s peki
papirjem).
Na vrtu sem nabrala prve letošnje maline in jim dodala še na
kolute narezane banane. Vse skupaj sem naložila na prvo plast testa.
Krema:
1,5 skodelice datljev
1 skodelica vode
1 žlica presnega kakava
2 žlici kokosovega masla (stopljenega na ne prehudi vročini)
Spet uporabim že omenjeni kuhinjski robot. Najprej zmeljem
datlje in vodo v datljevo pasto. Potem dodam še kakav in maslo. V nekaj
sekundah nastane tekoča krema, ki jo polijem čez sadje.
Dam v hladilnik za en dan (dlje kot stoji, boljša je). Z
nožem obrežem od roba modela, iz peki papirja pa jo tako vzameš kar z roko, ker
je vse skupaj fino strjeno.
Te tortice so zelo nasitne. Kljub premeru 20 cm je je bilo za rojstni
dan mojega J dovolj za 9 ljudi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar